Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Senegal'in başkenti Dakar'a bağlı Sağlık Meslek Okulu’nun (EMPS) uygulamalı eğitim kapasitesini artırmak amacıyla önemli bir donanım desteğinde bulundu. Bu kapsamda, okuldaki ebe ve hemşire adaylarının sağlık alanında daha nitelikli eğitim alabilmesi için çeşitli ekipman ve medikal malzemeler teslim edildi.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

TİKA, okul kütüphanesine araştırmaların yapılabilmesi için 20 adet bilgisayar ve bir lazer yazıcı kurarken, görsel eğitim kalitesini artırmak amacıyla beş adet video projektör sağladı. Böylece, sağlık öğrencilerinin teorik ve pratik becerilerini geliştirecek ortamın oluşturulmasına katkıda bulundu.

Destek nedeniyle düzenlenen törene Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Dakar Belediye Başkanı Barthelemy Dias, Belediye Genel Sekreteri Mouhamed Diop ve Sağlık Meslek Okulu Müdürü Dr. Rokhaya Seck katıldı. Törende, TİKA’nın sağladığı katkılar ve iki ülke arasındaki iş birliği vurgulandı.

Dakar Belediyesi’ne bağlı bu sağlık meslek okulu, 2006 yılından bu yana maddi durumu yetersiz ebe ve hemşire adaylarına ücretsiz eğitim veriyor. Her yıl yaklaşık 200 öğrenciye 3 yıllık eğitim sunan okulda, 169’u kız olmak üzere toplam 202 öğrenci eğitim görüyor. Mezun olan öğrenciler, Senegal Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personeli olarak görevlendiriliyor.

Kaynak: AA