Türksat 6A, 4 Haziran tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Ankara Mürted Hava Meydanı'nda düzenlenen törenle ABD'ye uğurlandı. Fırlatma işlemleri, SpaceX tesislerinde yürütülecek.

Yüksek yerlilik oranıyla dikkat çeken Türksat 6A, yüzde 80'in üzerindeki yerli katkıyla Türk mühendisleri tarafından Ankara'daki TUSAŞ USET tesislerinde üretildi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Türksat 6A uydumuzu Türkiye saatiyle 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.20'de yörüngesine göndereceğiz."

Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 7,5 kilovat güce sahip ve 4 bin 250 kilogram ağırlığındaki uydu, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri Türksat'ın kapsama alanına dahil edecek.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek için 300 ton kavun ve karpuzu satın aldı İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek için 300 ton kavun ve karpuzu satın aldı

Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle birlikte Türksat'ın uydu hizmeti verdiği nüfus 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak. Bu sayede, Türksat'ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatının da önemli ölçüde artması hedefleniyor.

Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen sayılı ülkeler arasına girerek, Türksat 6A projesi tecrübesinin ardından uydu ihracatçısı konumuna yükselmeyi amaçlıyor.

Editör: Nur Yıldız