Politika

Soyer'den 'CHP Genel Başkan adaylığı' açıklaması: Ne söylersek farklı yerlere çekilecek

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağına yönelik iddialara ilişkin "Yorum yapmak ve konuşmak için henüz erken. Karar verdiğimde kamuoyu ile paylaşacağım. Şimdi ne söylersek farklı yerlere çekilecek" diye konuştu.

Abone Ol

Bir önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin soruyu, "Yorum yapmak ve konuşmak için henüz erken. Karar verdiğimde kamuoyu ile paylaşacağım. Şimdi ne söylersek farklı yerlere çekilecek" diye yanıtladı. 

Gerçek Gündem'den Altan Sancar'a konuşan Tunç Soyer, soruları cevaplamak için henüz erken olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, siyasetten kopmadığını ve siyasi hayatını farklı biçimlerde sürdüreceğini aktaran Soyer, "Ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun biçimi ve yolu üzerine görüşmeler yapıyoruz" dedi.

CHP 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine bugün bir yemek yiyeceklerini de ekleyen Soyer, Kılıçdaroğlu ile birlikte Hacıbektaş’taki törenlere katılacağını belirtti. 

Ne olmuştu?

Gazeteci Barış Yarkadaş, 12 Ağustos'ta TV100'de katıldığı "Taksim Meydanı" programında Soyer'in CHP Genel Başkanlığı için hazırlandığını ileri sürmüştü. 

Yarkadaş, "CHP kulislerinde konuşulan şey Tunç Soyer’in önümüzdeki süreçte CHP Genel Başkanlığı için çalışma yürüteceği yönünde. Tunç Soyer önümüzdeki günlerde Kemal Bey ile Ankara'da bir araya gelecek. Ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir randevu isteyerek İmamoğlu ile de görüşüp destek arayacak" ifadelerini kullanmıştı.