Güncel

Siri'ye yapay zeka özellikleri: iOS 18 geliyor

Apple'ın telefonu iPhone'a gelecek olan yeni güncelleme iOS 18 ile, gelecek yapay zeka özellikleri merakla bekleniyor. Bu kapsamda iPhone'un konuşan botu Siri'nin daha geniş kapsamlı yetenekleri olacağı belirtildi.

Abone Ol

Apple'ın eylül ayında piyasaya süreceği yeni iPhone'larada destekli olacak olan iOS 18 güncellemesiyle beraber, yapay zeka özellikleri de cihazlarda olacak. Buna göre ek olarak Siri de oldukça akıllı hale getireecek özellikle eklenmesi planlanıyor. Siri'nin hangi özelliklere kavuşacağı merakla beklenirken, öncelik olarak gelişmiş bazı yeteneklere kavuşması beklenen Siri'nin insansı özelliklere kavuşacağı gündeme alındı.

Siri'ye gelecek güncellemeler arasında en dikkat çeken ise gerçek bir insan gibi akıcı şekilde sohbet edebilecek olması. Böylece Siri'nin de OpenAI'ın GPT-4o modeli gibi gelişmiş deneyim sunacağı düşünülüyor.İnsani yetenekler kazanacak olan Siri, Proaktif zeka özelliğine sahip olacak.  Böylece Siri, kişinin dediklerini anlamasının ötesinde ihtiyaçlarını sezecek ve bu bağlamda gerekli ek bilgileri sunacak. Ayrıca diğer yapay zeka uygulamalarının da iOS 18 ile entegre çalışması ve Siri'yi beslemesi bekleniyor.