Haber Merkezi - 30 Aralık Cuma günü gerçekleşen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla, biri komiser olmak üzere iki polis, bu sabah gözaltına alındı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla biri cinayetin işlendiği dönemde Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli komiser olmak üzere iki kişi gözaltına alındı. 

Haberde şu detaylara yer verildi:

CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

"Gözaltına alınan komiser M.E.A’nın, cinayet öncesinde “Ateş’in, telefon numaraları, ev adresi, anlık konum bilgileri, eşi Ayşe Ateş'e ait adres ve telefon bilgileri, gittiği yerlerin neresi olduğu, sık sık gittiği arkadaşına ait ofisin adresi, kullandığı araçların marka, model ve plakaları gibi kişisel bilgilerini” sistemden sorgulayarak, Tolgahan Demirbaş’a gönderdiği belirlendi. Şüphelilere bu şekilde bilgileri sızdırarak cinayete yardım etmekle suçlanan M.E.A’nın, suikastın ardından da cinayet soruşturmasında aktif biçimde rol aldığı anlaşıldı. M.E.A’nın dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar