Haber Merkezi - Aralık ayında tiyatroseverleri, Arthur Miller’dan Tolstoy’a, Savaş Dinçel’den Şirin Gürbüz’e klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor.

Bu ay; Cadı Kazanı, Tartuffe, Uçurtmanın Kuyruğu, Godot Geldi, Hayat Der Gülümserim, Geçit, Öldün, Duydun Mu?, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Çın Sabahta, Savaş ve Barış, Yatak Odası Komedisi, Ben Medea Değilim, Ay, Carmela! Yaftalı Tabut, Zehir, Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin, Sivrisinekler, Fosforlu Cevriye, Komik Para, Oscar, Gidiş Dönüş Moskova (Retro), İfigenya, Çingene Boksör, Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi, Gül’e Ağıt, Kuğunun Şarkısı, Bir Halk Düşmanı, Fındıkkıran, Bekçi ile Postacı, Elma Kurdu Kırtık, Rüya, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Bir Gece Masalı, Herkes Sihirbaz Olacak, Benim Küçük Yıldızım adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Edip Cansever Ve Gülten Akın Şiirleri İstanbul Şiirle Buluşuyor Etkinliğine Konuk Oluyor

İstanbul Şiirle Buluşuyor: Oteller Kenti

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında, şairler ve şiirleri üzerinden oluşturulan özel mekân ve ses evreninde yeni bir “anlatı”yı seyircisine sunuyor.

Hümay Güldağ’ın uyarlayıp yönettiği Oteller Kenti’nde müzik tasarımı Hüseyin Tuncel’e, dekor tasarımı Cihan Aşar’a, kostüm tasarımı Ahsen Nur Doğan’a, efekt tasarımı Metin Küçükyılmaz’a, ışık tasarımı Uğur Yıldız’a, görsel tasarım Yakup Altay’a ve koreografi Arda Alpkıray’a ait. Oteller Kenti’nin oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin. Piyanoda Orçun Tekelioğlu, solist olarak Berfu Aydoğan etkinliğin müzikleri için sahnede yerini alıyor. Etkinlik, 17 Aralık 2023 tarihinde Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

İstanbul Şiirle Buluşuyor: Gülten Akın

“Nergisten sorumlu değilmişim bunu öğrendim

Kar umarsız yağabilir, ayaz çıkabilir

Uzun sürebilir, kötü şeyler olabilir

Nergis uyanmayabilir

Ne ışığını ne dalı sor ne de tomurcuğu

Aklım kırık, şaşırdı beklentilerim

Kimyasal korkular, kanlı gecelikler, dalgalı sirenler

Çocukları koyver, nereye gitseler ne yapsalar

Nasılsa füzeler bombalar onları buluyor

Nergisten ben sorumluydum, ışığından ve çocuklardan

Yanlış mı belledim, insan sorumluluktur.” 

diyen Gülten Akın'ın nice dizeleriyle; "ince şeyleri anlamaya vakit bulmak ve birbirimizle paylaşmak için” seyircilerimizi bekliyoruz.

Gülten Akın’ın yazdığı şiirlerin evreninde, Emre Koyuncuoğlu’nun uyarlayıp yönettiği etkinlikte Radife Baltaoğlu, Sevil Akı, Yeşim Koçak, Işıl Zeynep Karaalp, Şirin Asutay, Ebru Üstüntaş, Elvan Boran rol alıyor. Etkinlik, 24 Aralık 2023 tarihinde Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali devam ediyor GastroAntep Kültür Yolu Festivali devam ediyor

Oyun biletleri, gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/  ve biletinial.com adreslerinden temin edilebilir.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar