Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, bugüne kadar binlerce sokak hayvanını sahiplendirerek örnek bir rol üstlendi. Belediye, Can Dostum Projesi kapsamında, Atilla Özer Karikatürlü Ev'in yanında düzenlediği şenlikte, hayvanseverleri buluşturdu. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda hayvansever katıldı.

Doğal Yaşam Merkezi'nde 13 bin 241 sokak hayvanı sahiplendirildi

Açılış konuşmasında, Yalnızoğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın sokak hayvanlarına olan hassasiyetine değinerek, belediyenin bu alandaki örnek çalışmalara imza attığını vurguladı. Yalnızoğlu, "Başkanımız Ahmet Ataç, ‘Ben hekimim sonra belediye başkanıyım’ der. Bu yüzden hayvan hakları ve doğal yaşam ortamlarına büyük önem veriyoruz. 2009'da açılan Doğal Yaşam Merkezi'nde 13 bin 241 sokak hayvanı sahiplendirilirken, 22 bin 636 hayvan kısırlaştırıldı ve 35 bin 637 hayvanın tedavisi yapıldı. Bugün de Eskişehirlilerle birlikte sahiplendirme çalışması yapıyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz." dedi.

CHP'li Gürer: Niğde'deki tarihi yapılar yok olma tehlikesinde CHP'li Gürer: Niğde'deki tarihi yapılar yok olma tehlikesinde

12 hayvana yuva olmak isteyen vatandaşların başvuruları alındı

Şenlikte, sahiplendirilmeye uygun 8 köpek ve 15 kedi olmak üzere toplam 23 hayvan vatandaşlarla buluşturuldu. Alana getirilemeyen hayvanların bilgileri ve fotoğrafları da sergilendi. Şenliğe katılan çocuklar, yüz boyama etkinlikleri ve Tepebaşı Belediyesi Rekreasyon ekibinin aktiviteleriyle eğlendi. Etkinlikte, 12 hayvana yuva olmak isteyen vatandaşların başvuruları alındı. Başvurular, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerince değerlendirildikten sonra, can dostlar yeni yuvalarına teslim edilecek.

Eskişehir Fotoğrafçılar Topluluğu iş birliği ile düzenlenen fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü. Sergi, barınaklardan sahiplendirmeyi artırmayı, engelli hayvanlara öncelik tanımayı ve yasaklı ırklara karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Editör: Nur Yıldız