Eğitim

Sabancı Vakfı burs başvurularını açtı

Sabancı Vakfı, 2024-2025 eğitim yılı için burs başvurularını başlattı. Başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine, üniversiteye girişten mezuniyete kadar karşılıksız burs sağlanacak.

Abone Ol

Sabancı Vakfı, 2024-2025 eğitim dönemi için burs başvurularını açtı. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, her yıl yaklaşık 1500 öğrenciye karşılıksız burs desteği sağlayan Sabancı Vakfı, 50. yılında da üniversite öğrencilerine destek olmaya devam ediyor. 

Bu yıl, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerde eğitim gören öğrenciler burs için başvuruda bulunabilecek.

Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler başvurularını "microfon" sitesi üzerinden yapabilecekken, diğer üniversitelerdeki öğrenciler burs başvurularını üniversitelerin burs birimleri aracılığıyla gerçekleştirecekler. Başvurular, 18 Ekim'e kadar yapılabilecek.

Burs tutarları, Eylül ayında Sabancı Vakfı'nın internet sitesi üzerinden açıklanacak ve burs ödemeleri 2024-2025 akademik yılı boyunca ekim-haziran ayları arasında 10 ay süresince yapılacak. 

Sabancı Vakfı, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için "Üniversiteye Giriş Bursu", "Kalkınmada Öncelikli İller Bursu" ve "Engelli Öğrenciler Bursu" gibi çeşitli burs programları sunuyor. Burs programına başvurmak isteyen öğrencilerin, üniversitelerinin burs ofislerini ve Sabancı Vakfı'nın resmi internet sitesini takip etmeleri önemle belirtiliyor.