Teknoloji

Red Dead Redemption PC sürümü ön siparişe açıldı

Rockstar Games’in ikonik oyunu Red Dead Redemption, 29 Ekim’de PC platformuna geliyor. Oyunun ön sipariş fiyatı ve yeni özellikleri açıklandı.

Abone Ol

Rockstar Games, 2010 yılında konsollara özel olarak piyasaya sürdüğü Red Dead Redemption’ı 14 yıl aradan sonra PC platformuna getirmeye hazırlanıyor. Oyun, Steam, Epic Games Store ve Rockstar Store üzerinden ön siparişe açıldı ve fiyatı resmen belirlendi. Red Dead Redemption’ın PC sürümü, Epic Games Store’da 1.749 TL, Steam’de ise 49,99 dolardan (yaklaşık 1.714 TL) oyunculara sunulacak.

Rockstar, bu sürümün bugüne dek yapılmış en gelişmiş Red Dead Redemption deneyimi olacağını vurguladı. PC’ye özel optimize edilen oyun, 4K çözünürlüğe kadar görüntü kalitesi sunabilecek ve 144 Hz yenileme hızı desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Ayrıca geniş ekran monitör kullanıcıları için Ultrawide (21:9) ve Super Ultrawide (32:9) ekran desteği de sağlanacak. HDR10 desteği ile grafiklerdeki renkler ve ışıklandırmalar daha canlı bir deneyim sunacak.

Ayrıca, Undead Nightmare DLC’si de bu sürümde oynanabilir olacak. Zombilerle dolu sürükleyici bir hikaye sunan bu genişleme paketi, en güncel teknolojilerle daha kaliteli bir şekilde deneyimlenebilecek. Oyunun çıkış tarihi 29 Ekim olarak belirlenmişken, Red Dead Redemption'ın PC sürümünde çeşitli yeni özellikler de yer alacak. Bunlar arasında doğal 4K çözünürlük, 144 Hz tazeleme hızı desteği, tam klavye ve fare desteği, NVIDIA DLSS 3.7 ve AMD FSR 3.0 görüntü ölçekleme teknolojileri bulunuyor.

Red Dead Redemption’ın PC sürümü, daha önce oyunun PS4 ve Nintendo Switch sürümlerini geliştiren Double Eleven tarafından hazırlanıyor. Rockstar, oyunun PlayStation Store mağazasında "artık PC'de" ifadesinin yer aldığını ve internet sitesinde yapılan veri madeni çalışmalarının da PC sürümüne ilişkin kanıtlar içeriyor.