Ekonomi

Putin, Rusya'nın 'Avrupa’nın en büyük ekonomisi' olduğuna dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın, Avrupa'nın en büyük ekonomisi olduğuna işaret ederek, "Öyle görünüyor ki her taraftan boğmaya çalışıyorlar ve baskı altındayız. Yine de Avrupa’nın en büyük ekonomisiyiz" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Habarovsk şehrinde katıldığı toplantıda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayrıca, Putin, Rusya Merkez Bankası'ının faiz oranını zamanla düşüreceğine inandığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası'nın bugünkü faiz oranının geçici olduğunu ve enflasyonla bağlantılı konular çözüldüğünde bunun değişeceğini düşünüyorum. Bankanın adımı genel olarak enflasyonla mücadeleye yönelik ve hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum." 

Yabancı ülkelerin Rusya’ya yönelik baskı yaptığını da vurgulayan Putin, "Öyle görünüyor ki her taraftan boğmaya çalışıyorlar ve baskı altındayız. Yine de Avrupa’nın en büyük ekonomisiyiz. Almanya’yı geride bıraktık ve dünyada beşinci sıraya yükseldik. Çin, ABD, Hindistan, Japonya ve Rusya. Avrupa’da birinciyiz" diye belirtti.