Son Dakika

Prof. Dr. Cem Say görevine iade edildi

Hukuksuzca görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Say, mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

Abone Ol

Kayyum yönetim tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan paraşüt atamalara ilişkin yasal süreç başlattığı gerekçesiyle, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say, mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Say, söz konusu kararın Boğaziçi yönetimine göre bile absürt kaçan bir karar olduğunu, konu hakkındaki yönetmeliğin net olduğunu belirtti. 

“Boğaziçi yönetimi genel olarak hukuksuzluk yapıyor ama bu acayip derecede hukuksuz bir durumdu" diyen Say, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Paraşüt sistemiyle yapılan atamalara karşı dava hakkımı kullandığım için bana karşı bir süreç başlatıldı. Yaptığım da suç olmadığından mahkeme kararı hukuk dışı ve beklemesinde sakınca olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.”

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Prof. Dr. Cem Say’ı hukuksuz bir şekilde görevden almıştı. Prof. Dr. Say ise karara itiraz etmişti. 

CUMHURİYET'İN HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...