Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangına müdahalesi sürüyor.

Yusuf Alemdar: Ambulanslarla taşıdığımız 12 yaralımız var

Narin Güran'ın babası: Devlet kızımın katilinin kanını yerde koymayacaktır Narin Güran'ın babası: Devlet kızımın katilinin kanını yerde koymayacaktır

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bizim bildiğimiz, içeriden ambulanslarla taşıdığımız 12 yaralımız var. Dışarıdan patlamayla birlikte ayakta tedavideki yaralılarla belki bu sayı 20 ama bizim kayıtlarımızda içeriden çıkardığımız ambulansla sevk ettiğimiz 12 yaralımız var. Şu anda arkadaşlarımız devam ediyor. Bunların içerisinde yangından etkilenen, patlamanın sonucunda yaralanmış olanlar var, bunları da hastanelerimize sevk ediyoruz.

Şu ana kadar görmüş olduğumuz yanmalar var, bunlarla ilgili ilk tespitlerimize göre de çok ciddi bir şey yok. Hastanelerimize gittiğimizde daha net bilgi alacağız. İlk gördüğümüzde bütün tespitleri yapamıyoruz."

"Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz"

Patlamanın fabrikanın çatısında meydana geldiğini bildiren Yusuf Alemdar, şunları kaydetti:

"Güçlü bir patlama olduğu için patlamayla birlikte yangın başlamış ve yangın da etrafa onun için zarar vermeye başladı. İçeriye girmemizi engelleyen yangın. Bir an önce yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Kontrol altına aldığımız yerlerden içeriye girip içerideki kardeşlerimizi de çıkarmaya çalışıyoruz. İtfaiye ekiplerimiz sağlık ekiplerimiz, AFAD ekiplerimizin tamamı burada. Emniyetimiz, Jandarmamız, Belediye personelimizin tamamı burada, çalışıyoruz."

Editör: Nur Yıldız