Haber Merkezi - New York Fed Başkanı John Williams, Çarşamba günü enflasyon verilerine yönelik yaptığı açıklamada, sürecin doğru yönde ilerlediğini ancak para politikasının kısıtlayıcı kalmasını beklediğine dikkat çekti. 

Williams, New York'ta yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

"Benim temel senaryom, para politikasının mevcut kısıtlayıcı duruşunun dengeyi yeniden sağlamaya devam edeceği ve enflasyonu yüzde 2 uzun vadeli hedefimize geri getireceği yönünde. Bazılarımızın hedeflerimize tam olarak ulaşabilmesi için kısıtlayıcı bir politika duruşu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum ve politika kısıtlamasının derecesini yalnızca enflasyonun yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olduğumuzda geri çevirmek uygun olacaktır.”

Ayrıca, Fed'e yönelik risklerin iki taraflı olduğuna işaret eden Williams,  Fed'in çok erken geri çekilebileceğini ve daha yüksek enflasyon riskine girebileceğini ya da uzun süre dayanıp ekonomiye zarar verebileceğini vurguladı. 

Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji Turkcell Global Bilgi'den dijital dönüşümde verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan strateji

Piyasaların gözü ABD'nin enflasyon verilerinde

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak ABD'nin enflasyon verilerinde. 

ABD enflasyon verileri 11 Ocak 2024 Perşembe günü (bugün) saat 16.30'da yayımlanacak. 

Editör: Haber Merkezi