Haber Merkezi - Genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve kariyerlerinin başında destek olmak amacıyla düzenlenen İş Sanat Parlayan Yıldızlar konserleri, 18 Aralık akşamı başlamıştı. Bu kapsamda Ege Dikbıyık (viyolonsel) ve Gülce Hanişoğlu (obua) sahne almıştı. Yeni yılda da devam edecek olan komser serisi, 8 Ocak Pazartesi saat 20.30’da Metehan Köklü (şan) ve Ada Yalın Yücel’in (keman) konserleriyle devam edecek.

Adsiz Tasarim 31 750X464

Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu Hitit şehri Kayalıpınar'da kraliyet ailesi üyelerinin mühürleri bulundu

Konserin birinci bölümünde sahne alacak olan Ada Yalın Yücel, 2019 yılında IX. Uluslararası Harmony Müzik Yarışması'nda birinci olarak  “En İyi Sanatsal Performans” ödülünün sahibi oldu. Eğitimine Mannheim Müzik ve Gösteri Sanatları Üniversitesi’nde devam eden Ada Yalın Yücel konserde Pyotr İlyiç Tchaikovsky’den Fazıl Say’a uzanan geniş bir repertuvar seslendirecek. Metehan Köklü ise, 2023 yılında düzenlenen 15. Ulusal Genç Solist Yarışması birincilik ödülünün sahibi oldu. Köklü, eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyor. Genç sanatçı, barok dönem eserleriyle başlayacak konserini çağdaş Türk bestecilerinden seçtiği bir repertuvarla tamamlayacak.

Editör: Deniz Ali Tatar