Politika

Özgür Özel: CHP'nin komisyonlarda bekleyen önerisi en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis'teki Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin komisyonlarda bekleyen önerisi en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret kadar olmasıdır. Önergemizi bu hafta getirin, oylatın. Kim emeklinin yanında kim 7 bin 500 liralık görüyor emekliyi, bütün Türkiye görsün" diye belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - CHP lideri Özgür Özel, partisinin Meclis'teki Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parlamentodaki milletvekillerine seslenen Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin komisyonlarda bekleyen önerisi en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret kadar olmasıdır. Önergemizi bu hafta getirin, oylatın. Kim emeklinin yanında kim 7 bin 500 liralık görüyor emekliyi, bütün Türkiye görsün" diye konuştu. 

"Önergemizi bu hafta getirin, oylatın"

Türkiye'deki en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira, asgari ücretin de yoksulluk sınırının altında olduğunun altını çizen Özel, şu ifadeleri kullandı: 

"Adalet ve Kalkınma Partisi geldiğinde en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 147'si kadardı. Yani AK Parti geldi, Recep Tayyip Erdoğan geldi hiçbir şey yapmasa sadece Bülent Ecevit hükümetinden aldığı şekliyle asgari ücretin yüzde 147'sini verse bugün en düşük emekli maaşı 25 bin lira olacak. Ancak şu an yüzde 44'ü kadar 7 bin 500 lira. İşte Tayyip Erdoğan'ın emeklinin elinden tutup getirdiği nokta. İşte Adalet ve Kalkınma Partisinden önce emeklinin aldığı en düşük emekli maaşı, şimdi aldığı emekli maaşı. Buna Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hiçbir emekçi mahkum edilemez, bunu kınıyoruz.

Buradan bu parlamentodaki bütün milletvekillerine sesleniyorum, grup başkanvekillerine hatırlatıyorum, Cumhuriyet Halk Partisinin komisyonlarda bekleyen önerisi en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret kadar olmasıdır. Önergemizi bu hafta getirin, oylatın. Kim emeklinin yanında, kim 7 bin 500 liralık görüyor emekliyi, bütün Türkiye görsün."

"Emeklilerin bu iktidara seçimlerde sarı kartı göstermesini bekliyoruz"

Ayrıca, Özel, enflasyon, cari harcama, personel giderleri gibi bütçe rakamlarının fahiş şekilde arttığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"O yüzden herkesin özellikle emeklilerin, emekçilerin bu iktidara, 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde hem belediye seçiminin farkında olarak memleketlerini iyi yönetecek yöneticileri seçmesi hem de kendisine 7 bin 500 lirayı reva görenlere bu seçimlerde sarı kartı göstermesini bekliyoruz."