Güncel

Özel'den başörtüsü ayrımcılığına tepki: Kabul Edilemez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dünya Dişhekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuran ancak başörtüsünden dolayı başvurusu kabul edilmeyen Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek ile telefonla görüştü.

Abone Ol

CHP lideri Özel, 12-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Dünya Dişhekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuran ancak başvurusu başörtüsü nedeniyle reddedilen Diş Hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek ile telefonla görüştü.

Özel, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek, Çiçek’in yaşadığı ayrımcılık nedeniyle üzüntülerini ve tepkisini dile getirdi.

"Bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum" 

Özel, “Öğrencilik yıllarımda da bu tür ayrımcı uygulamalara hep karşı çıkıyordum.  O günlerin üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen benzer ayrımcılıkların hala yaşanıyor olmasından büyük üzüntü duydum. Bu yaşananların küçük ve kötü bir anı olarak kalmasını ve bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Özel, Çiçek’i 9 Eylül günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklere davet etti.