19 gündür Meclis Parkı'nda haklarıyla ilgili başlattıkları nöbeti sürdüren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler "Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri, sendika çatısı altında, taban maaş hakları Öğretmenlik Meslek Kanunu'na girinceye dek nöbet ve eylemlerini kararlılıkla sürdürecek. Mücadele dersini öğretmenler verecek" çağrısında bulundu. Öğretmenliğin ucuz iş kolu olarak tanımlanmasına karşı çıkan öğretmenler özel öğretim kurumlarında asgari ücretin altında verilen maaşlara karşı Milli Eğitim Bakanlığına taban maaş çağrısında bulundu. 

Whatsapp Image 2024 06 13 At 18.36.07

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmen; bu sahipsizlikle kendisini çaresiz hissetmesin, bir meslek dayanışması çatısı altında bir yuvada kendine yer bulabilsin diye Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasını kurduk.

Bir eğitim nöbeti başlattık. 26 Mayıs'ta Meclis Millî Egemenlik Parkı'ndan başlattığımız bu nöbeti, 19 günde Türkiye'nin dört bir yanındaki il Millî Eğitim Müdürlükleri, patron dernekleri ve hak gasplarıyla öğretmenleri mağdur eden kurumların önlerine yaydık!

İlk günden beri bizden çalınanı geri almak için gecemizi gündüzümüze katarak mücadele ediyoruz. Bizden çalınan; bizi asgari yaşam düzeyinden, açlık sınırında ücretlerle yaşamaktan koruyacak olan "TABAN MAAŞ HAKKI"mızdır.

Üniversite idari personelinin "tayin hakkı" mücadelesi sürüyor Üniversite idari personelinin "tayin hakkı" mücadelesi sürüyor

Yusuf Tekin'e çağrı

Kimdi bizim bu hakkımızı elimizden alan? O dönemde Millî Eğitim Müsteşarlığı görevinde olan ve bugün Bakanlık makamında millî eğitimi yöneten Sayın Yusuf Tekin. Taban maaş hükmünün yasadan kaldırılması için gerekli hazırlıkları o yaptı ve hüküm, Yasa'dan Meclis kararıyla çıkarıldı.

Kurslarda, kolejlerde, kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan yüz binlerce öğretmen; o günden bu yana her gün yoksullaştıkça yoksullaştı ve açlık sınırında yaşama gelip dayandı.

Whatsapp Image 2024 06 13 At 18.36.06

Özel kurumda ve kamuda çalışan öğretmen denk ücret almıyor

Kamuda çalışan dengi meslektaşının bir ayda girdiği ders sayısının üç katı derse giriyor özelde çalışan öğretmen ve kamudaki denginin aldığı ücretin üçte birine mahkum ediliyor! Öğretmenlik mesleğini bir ücretli köleliğe ve öğretmenleri ucuz iş gücüne dönüştürmek isteyen Millî Eğitim Bakanlığının eğitim politikasıdır budur!

Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri, Sendika çatısı altında, taban maaş hakları Öğretmenlik Meslek Kanunu'na girinceye dek nöbet ve eylemlerini kararlılıkla sürdürecek! Belirli süreli sözleşmelerin yarattığı büyük güvencesizliği de dayanışmamızla yok edecek, Belirsiz süreli sözleşmeleri alacağız! Eğitim iş kolunu kuracağız!

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar