CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale Şehitler Abidesi ziyareti sonrası Çanakkale Belediyesi’ne geçti.

ANKA Haber Ajansı'ndan Çağatan Akyol'un haberine göre, Burada halk buluşmasında konuşan Özgür Özel, “Bugün, 31 Mart seçiminden sonra Atatürk’ün kurduğu partinin, tam 47 yıl sonra birinci parti olduğu 31 Mart akşamını birlikte yaşadığımız, Çanakkale’de 14 belediye kazandığımız, bizde olmayan üç belediyenin meclis çoğunluğunu kazandığımız, geçtiğimiz sefer büyük haksızlığa uğradığımız İl Genel Meclisini yeniden kazandığımız, o gece hep birlikte gözyaşlarını tutamadığımız güzel insanlarla birlikteyim” dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP'li Günaydın: "CHP milletvekilinin kimi ziyaret edeceğine polis mi karar verecek?" CHP'li Günaydın: "CHP milletvekilinin kimi ziyaret edeceğine polis mi karar verecek?"

“Birisi karar verdi, ‘Ben bilirim’ dedi veya ‘En iyisini damadım yapar’ dedi. Yüzde 3 olan enflasyonu yüzde 6’da gördü Avrupalı, yüzde 7 yapıp faizi durdurdu. Yüzde 9’da gördü ABD’li, yüzde 9,5 yaptı durdurdu ama biz, ‘faiz sonuç değil, sebeptir’ deyip bütün dünya bir yana giderken ‘Ben bilirim’ diyen yüzünden enflasyonu her geçen gün yüzde 18-20-25, resmi rakamlara göre yüzde 86 ama bağımsız kuruluşlara göre yüzde 150’lere kadar çıkardılar. Bugün yaşanan yoksulluğun, bugün yaşanan Türk parasının değersizliğinin yegane sebebi Meclis’i, aklı, bilimi dışlayan, ‘ben bilirim’ diyen anlayışın yaşattığı ekonomik felakettir. Seçime kadar inadım inat gittiler. ‘Enflasyon olsun, tedbir alınmasın, millet felaketin farkına varmasın, para bol dolaşsın’ dediler. Seçimden sonra Mehmet Şimşek’i getirdiler. Mehmet Şimşek kendinden önceki yapılanlara ‘irrasyonel’ dedi. Kendi politikalarına ‘rasyonel’ dedi."

“Ey Ulaştırma Bakanı, sen kendini akıllı, ahaliyi saf mı sanırsın”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu eleştiren Özel, şunları söyledi;

"Bir hesap var. 4 kişilik ailenin iletişim masrafı en normal, en uygun tarifelerden geçen sene 745 liraydı. Cep telefonları, ev interneti, aile büyüklerinin bir tanesinin cep interneti; toplam 745 lira. Bugün, geçen ay yapılan zamlarla yani Turkcell’in, Vodafone’un ve Türk Telekom’un eş zamanlı, anlaşarak hiçbiri diğerinden geri kalmadan yaptıkları zamlarla o tarife şu anda yüzde 235’lik artışla 2 bin 350 lira oldu. Geçen haziranda, 3 ay önce 745 lira ödediğimiz faturaların toplamına bu ay 2 bin 350 lira ödeyeceksiniz. Biz buna itiraz ettik, ‘haksızlık’ dedik. Bakana, Ulaştırma Bakanımıza mikrofonu uzatmışlar grup toplantısında. Cevap, ‘Serbest piyasa, biz bir şey yapamayız.’ Ey Ulaştırma Bakanı, sen kendini akıllı, ahaliyi saf mı sanırsın? Bugün Türk Telekom’un hisseleri; önce özelleştirdiniz, Harriri aldı, içini boşalttı, kucağımıza attı, Türk Telekom devletin elinde. Turkcell’in en çok hissesi Varlık Fonu’nun elinde. Turkcell’in yönetiminde, Türk Telekom’un yönetiminde karar Tayyip Bey’in atadıkları tarafından alınıyor. Siz, o iki büyük firmaya bu zammı yaptırmasaydınız göreyim üçüncüsü yapsın. Türkiye’de serbest piyasa yok o alanda."

“74 dakika sizin bilmediğiniz hiçbir şeyi bize söylemediler”

Gizli oturuma da değinen Özel, şunları kaydetti;

"İki Sayın Bakan, birisi 40, birisi 34 dakika, toplam 74 dakika sizin bilmediğiniz hiçbir şeyi bize söylemediler. Sizin bilmediğiniz hiçbir şeyi seçtiğiniz vekillerinize, CHP’ninkilere, AKP’lilere, MHP’ninkilere, İYİ Parti’ninkilere, DEM’inkilere, Saadet’inkilere, hiçbirine söylemediler. Öylece dönüp gittiler. Anladık ki Tayyip Bey’in yaptığı iş, sizin seçmenin, ona daha önce oy veren seçmenin ve 31 Mart’ta artık onu ikinci parti yapan seçmenin, sarı kartı gösteren seçmenin, şimdi artık seçim isteyen seçmenin kulağına şunu söylüyor; ‘Evet, yoksulsun, açsın, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük. İsrail saldıracak, benim arkama geçmelisin’. Bu oyuna gelmemek için gittik, sorduk ve dinledik."

"Hiçbirimize verdiği sözü tutmuyor, Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor. Olmaz olsun öyle söz, olmaz olsun öyle ittifak"

"Tayyip Bey, çok söz verir, seçimden sonra tutmaz" diye konuşan Özel şu ifadeleri kullandı;

"Bir süredir konuşuyoruz. Tayyip Bey emekliye söz verdi, tuttu mu? Asgari ücretliye söz verdi, tuttu mu? Çiftçiye, esnafa, öğrencilere? Kime verdiği sözü tutuyor, biliyor musunuz? Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor. ‘Bekar kadınlar sahipsiz köpek gibidir, sahiplendirilmelidir’ diyen, domuz bağcıları savunan ve anayasanın ilk dört maddesine itiraz eden Hizbullah istemiyor diye İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı. O yüzde 1 oy için çıktı, hiçbirimize verdiği sözü tutmuyor, Hizbullah’a verdiği sözü tutuyor. Olmaz olsun öyle söz, olmaz olsun öyle ittifak, yıkılsın öyle ittifak. Hizbullah’tan güç alan ittifakın adı ‘Cumhur’ olamaz. Cumhurun adını böyle kirletemezsiniz."

Editör: Nur Yıldız