CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye ve Hatay’ı ziyaret etti.

Özel, Osmaniye’deki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesinde halk buluşması yaptı. Özel’e burada MYK üyeleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Bursa'da temaslarda bulundu DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Bursa'da temaslarda bulundu

“Büyük acıdan 20 ay sonra Hatay’da, sizlerle birlikte bir kez daha göz gözeyiz, el eleyiz, omuz omuzayız. Acılarımız, sorunlarımız, ayağa kaldırılacak bir kentimiz ve hep birlikte baş etmemiz ve başarmamız gereken bir mücadelemiz var. Bir yerel seçim süreci geçirdik. Yerel seçimin akşamında Türkiye’de büyük bir başarı, 47 yıl sonra CHP’nin birinci parti olmasını, Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet etmeyi, ekonominin yüzde 78’ini, turizm kentlerinin yüzde 92’sini yönetme yetkisini aldık. O gece bir büyük başarı ama içimizde bir büyük yara oldu. O da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ydi. Biz o süreçte hata yapmamak için elimizden geleni yapmamıza rağmen, bütün iyi niyete rağmen maalesef hatalarımız oldu, eksiklerimiz oldu, ders almamız gereken süreçler oldu. Çok kötü niyetli saldırılar, çok haksızlıklar gördük ama hepsini bir tarafa bırakıyorum ve diyorum ki Hatay’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ı, böyle bir acının üstüne her ne kadar tehditler görse, dediler ki ‘Ankara ile burası bir olmazsa hizmet gelmez’ dediler. Yaptıkları ayrımcılığı açık açık tehdide döktüler. Ama bütün mazeretleri, bütün bahaneleri bir yana bırakarak Hatay’ı kazanmadığımız için bütün samimiyetimle Hatay’daki bütün güzel insanlardan özür diliyorum, affedin bizi."

“Deprem davalarını sonuna kadar takip edeceğiz”

Deprem davalarını da çok yakından izlediğini dile getiren Özel, şöyle konuştu;

"Her salı günü, en az iki apartmanın mağdurlarını grupta ağırladım, ağırlıyorum. Kimi dava olumluya seyretti, kiminde haksızlıklar devam etti. Ancak deprem davalarında sorumlu kamu personelinin yargılanması için gerekli izinleri vermiyorlar, sorumlu personeli ödüllendiriyorlar. Burada imzası olup yargılanması gereken adamı İstanbul’a Şehircilik Müdürlüğüne yolluyorlar, arkalarında kapı gibi duruyorlar. Sanki suçlu değil de kahramanmış gibi onları koruyorlar. Firarilerin yakalanması için kırmızı bülten çıkarmıyorlar, ‘Masrafı fazla’ diyorlar. Tutuksuz yargılanan sorumluların tutuklanması taleplerini ısrarla reddediyorlar, cezanın geleceğini anlayan firar edip yurtdışına kaçıyor. O yüzden insanlar sürekli adaletsizliğe isyan ediyorlar. Adli süreçlerin hızlandırılması, evraklar ve bilirkişi raporlarındaki eksikliklerin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bunu bekliyoruz, takip ediyoruz. Hatay’daki tek tek, apartman apartman davaları milletvekillerimiz, hukukçularımız izliyorlar ve bu mücadeleyi birinci kademede, istinafta, Yargıtay’da gerekirse AYM’de, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) sonuna kadar takip edeceğiz, söz veriyoruz."

“Bu ülkede 6 buçuk milyon Arap olan ama bu memleketin has evladı olan vatandaşım yaşıyor”

"Türkiye’nin en büyük sıkıntısı sığınmacı sıkıntısı" diyen Özel, şöyle devam etti;

"Burada hassas bir durum var. Türkiye’de birileri göçmenlere, geçici korumada olanlara, onların yarattığı sıkıntılara itiraz ederken, ‘Benim evladım işsiz, sen ucuza onu çalıştırıyorsun’ derken, ‘Ben yoksulum, ilaca katılım payı ödüyorum, onlar ödemiyor’ derken, ‘Benim çocuğum okula aç gidiyor, bunlara aylık bağlanıyor’ derken çok haklı bir serzenişi söylüyorlar. Ancak bazıları dili öyle yanlış bir yerden kurup ‘Araplar’ deyip Araplara, Arapçaya nefret kusup buradaki insanlarımızın önemli bir kısmını çok üzüyorlar. Bu ülkede, Hatay’da, Mardin’de, Urfa’da 6 buçuk milyon ana dili Arapça olan, kendisi Arap olan ama bu memleketin has evladı olan vatandaşım yaşıyor. Onların gönlünü, kalbini kimse kırmasın. Ancak o vatandaşlarımız da hem de çok uzaklardan laf söyleyenlerin yanında bu işin en mağduru olanlar da onlar."

Özel, halk buluşmasının ardından partisinin Hatay il başkanlığını ziyaret etti.

Editör: Nur Yıldız