Güncel

Ömer Öcalan: Yıllar sonra Öcalan ile görüştük

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yıllar sonra aile olarak Abdullah Öcalan ile dün görüştüklerini açıkladı. Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüşmesine iliişkin yaptığı açıklamada, Öcalan'ın koşullar oluşursa süreci çatışma ve şiddet zemininden siyasi zemine çekecek güce sahip olduğu mesajını paylaştı.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında çağrıda bulunmuştu. 

Abdullah Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz."

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan ile görüşmesine iliişkin yaptığı açıklamada, Öcalan'ın koşullar oluşursa süreci çatışma ve şiddet zemininden siyasi zemine çekecek güce sahip olduğu mesajını paylaştı. Ömer Öcalan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Buradan tabutla çıkmak istemiyorum"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Ömer Öcalan'ın Abdullah Öcalan ziyaretini aktardı. Selvi, yazısında Abdullah Öcalan'ın mesajına yer vererek şu ifadeleri kullandı: 

Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor.

Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.