Dünya

Oburix Gerard Depardieu, yeniden 'tecavüz' suçlamasıyla karşı karşıya

"Asterix ve Oburix Sezar'a Karşı" filmindeki Oburix karakteriyle tanınan Altın Küre Ödüllü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya. 13 kadın tarafından cinsel saldırı iddiasıyla suçlanan Depardieu şimdi ise İspanyol yazar ve gazeteci Ruth Baza tarafından tecavüzle suçlanıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - "Asterix ve Oburix Sezar'a Karşı" (Asterix and Obelix vs. Caesar) filminde canlandırdığı 'Oburix' karakteriyle tanınan ve Altın Küre Ödüllü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, daha önce 13 kadın tarafından cinsel taciz suçlamalarıyla karşıya karşı kalmıştı. Hakkındaki iddiaları reddeden Depardieu,  "Asla ve asla bir kadına tacizde bulunmadım" diyerek linçe maruz kaldığını belirtmişti.

Depardieu hakkında yeni bir iddia ise, İspanyol gazeteci ve yazar Ruth Baza'dan geldi. Baza, Gerard Depardieu'nun kendisine Paris'te tecavüz ettiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Yazar, yaklaşık 30 yıl önce gerçekleşen olay hakkında "hiçbir şekilde rızasının alınmadığını" ve olay sırasında "felç olmuş" gibi hissettiğini söyledi. Yazar, Depardieu'nun 12 Ekim 1995'te kendisini Cinemania dergisi için yaptığı röportaj sırasında tecavüz ettiğini söyledi. Baza, o sırada 23 yaşında olduğunu söyledi.

Depardieu ilk olarak 2020 yılında oyuncu Charlotte Arnould tarafından tecavüzle suçlanmıştı. İddiaları reddeden oyuncu mahkemede ifade vermeyi veya suçlamalarının düşmesini bekliyor.Baza, "cinsel saldırı" ifadesini kullandı ancak polisin olayı "tecavüz" olarak nitelediğini açıklanmıştı.