Haber Merkezi - El Salvador’da 19 Kasım’da gerçekleştirilen Kainat Güzellik Yarışması’nı kazanan ve Orta Amerika ülkesi Nikaragua’nın temsilcisi olan Sheynnis Palacios, ülkesinde tartışma yarattı. 23 yaşındaki Kainat Güzeli Palacios’un 2018’de rejime karşı protestoların merkezi olan bir üniversiteden mezun olduğu ve yürüyüşlere de katıldığı belirtilerek kainat güzeli ünvanına gölge düşürdüğü belirtiliyor.

Beyrut'ta patlama | İsrail ikinci kez hedef aldı: 12 kişi öldü Beyrut'ta patlama | İsrail ikinci kez hedef aldı: 12 kişi öldü

JRx12yjb40OLzXqhN9E1CQ

Nikaragua medyasında çıkan haberlere göre; Nikaragualı yetkililer muhalefetin sembolü olarak görülen Nikaragualı bir kadının Kainat Güzeli olarak taçlandırılmasının ardından ulusal güzellik yarışması direktörünün ülkeye yeniden girmesini yasakladı. Muhalif La Prensa gazetesi, Karen Celebertti ve kızının Sheynnis Palacios'un Nikaragua'nın ilk Kainat Güzeli olarak seçilmesinin ardından ülkelerine dönüp Managua havaalanına vardıklarında gözaltına alındılar ve Meksika uçağına bindirildiğini açıkladı. Nikaragua vatandaşı olan Celebertti'nin ülkeye girişinin hangi gerekçeyle yasaklandığı açıklanmadı. Hükümet de konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Editör: Deniz Ali Tatar