Güncel

Muharrem İnce: İYİ Parti iyi bir kaybettiren olacak

Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce, partisinin yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapmasını istediğini belirterek iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin "iyi bir kaybettiren" olduğunu ileri sürdü.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını ve yerel seçimlere ilişkin görüşlerini anlattı. CHP ve Memleket Partisi’nin iş birliği yapmasını istediklerini belirten İnce, "Özel, 'Yakında baş başa görüşelim. Size iadeiziyarete geleceğiz' dedi. İş çok zor. Özel’e bunu anlattım. Dedim ki, !İş kolay değil. Katkı sağlamak istiyorum. Ciddiye alalım, bir sürü yer gider! dedim. Yalova ile ilgili bilgi verdim. 'Bunlar talep değil, tespit' dedim" şeklinde konuştu. CHP’nin de bu talebe sıcak baktığını tahmin ettiğini belirten İnce, “Ama zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa ben de kısa sürede aday açıklamaya başlarım” diye konuştu. 

Üç büyükşehri değerlendirdi

"Ben diyorum ki ‘Olmasın.’ İsim veremem ama ‘Beni İBB’ye aday yap’ diyen, kamuoyunun tanıdığı birisi var. İstiyor muyum bunu yapmak? Hayır, istemiyorum” diyerek İstanbul için partisinin aday çıkarmayacağını söyleyen İnce, “Benim böyle bir talebim olmadı. İzmir kolay mı dersin? İzmir zor. Niye zor? İyi Parti aday çıkarıyor çünkü. DEM Parti de çıkarabilir. İzmir çantada keklik değil” şeklinde konuştu. “Mansur Yavaş’a göre doğru... Ülkücü oyları paylaşırlar” diyerek AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'un adaylığını değerlendiren İnce, İstanbul için İYİ Parti adayı olacağı iddia edilen Buğra Kavuncu için şunları söyledi: , “Buğra (Kavuncu) kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim sana”