Güncel

MİT'ten MOSSAD operasyonu: Bilgi sızdırdığı iddia edilen kişi tutuklandı

MOSSAD'a bilgi sızdırdıkları iddia edilen iki kişi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbaratı üzerine İstanbul Terörle Mücadele ekiplerince yapılan operasyonda yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sağladığı istihbaratla İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, MOSSAD'a bilgi ve belge aktardıkları öne sürülen iki kişiyi yakalamak için harekete geçti.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, operasyon İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, MİT tarafından iletilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre, İsrail istihbaratı ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtilen L.R isimli kişinin Türkiye’de bulunan MOSSAD'ın hedefindeki bazı kişilere yönelik bilgi, belge derlemeleri ve hedef şahısların ikametlerinde fotoğraf, video, drone çekimi yapmaları karşılığında ve bu iş ve işlemleri yapan şahıslara ödeme sistemleri üzerinden para transferi yaptığı belirlendi. 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyon sonucu L.R. ve Y.B isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerden L.R. tutuklanırken, Y.B. hakkında yurtdışı çıkış yasağı ile adli kontrol uygulanmasına karar verildi.