Galatasaray'ın milli futbolcusu Yılmaz'ın golü ödüle aday Galatasaray'ın milli futbolcusu Yılmaz'ın golü ödüle aday

Atila Güvenç

Birleşik Arap Emirlikleri’nde oynanan kupada Milli golfçülerimizden İbrahim Tarık Aslan ve Sude Bay’ın ülkemizi temsil ederken UAE Cup 2024’te, sporcularımıza Milli Takım antrenörlerinden İhsan Gencay Asan önderlik ediyor.

HSBC Ana sponsorluğunda Emirates Golf Federasyonu tarafından ilki Al Ain kentinde yer alan Al Ain Equestrian, Shooting and Golf Club’da düzenlenen turnuvada 30 ülkeden 23’ü kadın, 56’sı erkek olmak üzere toplamda 79 golfçü sahaya en iyi skorlar için yarışmaya başladı. 

Sude Bay

Şampiyona sonrasında erkekler şampiyonu Emirates Golf Federasyonu değişim programı aracılığıyla Challenge Tour, Asian Tour Q School, kadınlar şampiyonu ise Ladies European Tour ve Ladies Access Tour'da oynama hakkı kazanacaklar.

Şampiyonada yer alan 22 yaşındaki Milli golfçülerimizden İbrahim Tarık Aslan golfe 2009 yılında başlamış ve ilk turnuvasını 2011 de oynadıktan sonra çok sayıda şampiyonluklar kazanmış bir sporcu. Kadın milli takımız golfcüsü Sude Bay ise 20 yaşında 2012 yılında golfle tanışan ve 2014 yılında ilk şampiyonluğunu şampiyonluklarla sürdüren bir golfçümüz. 

İbrahim Tarık Aslan

Editör: Atila Güvenç