Haber Merkezi - Bir etkinliğe giderken, trafikte boyun şah damarlarındaki tıkanıklık dolayısıyla kaza geçiren ve tedavi altına alınan ünlü sunucu Metin Uca, hayatını kaybetti. Vefatının ardındanUca'nın kariyeri ve hayatı merak edildi. Peki, Metin Uca kimdir, kaç yaşındaydı?

13 Kasım 1961 yılında İstanbul'da doğan ünlü sunucu ve seslendirme sanatçısı Metin Uca, Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri aldı. 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başlayan Uca'nın babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bileciklidir.

17925180-728xauto

1989 yılında TRT'de çalışmaya başlayan Ucaİ daha sonra Kanal D, Show TV, Atv ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik ve programcılık yaptı. CHP içinde de etkin olarak siyasetle uğraştı. 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Sunuculuğunu üstlendiği ve uzun süre devam eden "Passaparola" programıyla Uca, çok sevildi. Yarışma 9 yıl devam etti ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.

Bakanlık duyurdu: TOKİ’nin indirim kampanyası başlayacak Bakanlık duyurdu: TOKİ’nin indirim kampanyası başlayacak

Tek kişilik gösterilere de çıkan Uca, seslendirme çalışmalarına da devam ediyordu. 3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçundan gözaltına alınmıştı.

Metin-Uca-yeni

Metin Uca neden öldü?

Bursa'ya bir etkinliğe giderken Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kaza yapan Metin Uca'nın, boyun şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkmıştı. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Uca, yoğun bakıma kaldırılmış ve entübe edilmişti. Yoğun bakımda tedavisi devam ederken Uca'nın saat 01.30 sıralarında hayatını kaybettiği açıklandı.

Editör: Deniz Ali Tatar