CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı CHP'li Tanal Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Haber Merkezi - Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) 23 ilde şiddetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. Bu akşam saatlerinden itibaren etkisini gösterecek şiddetli hava koşulları İstanbul, Bursa ve İzmir'de de hissedilecek. 

Aydın ve Muğla için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce ve Karabük için ise sarı kodlu rüzgar uyarısı verildi. Öte yandan Balıkesir, İzmir ve Manisa için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile rüzgar uyarısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan 27 Kasımm tarihli  açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Marmara'da rüzgârın, yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar