Çevre

Meteoroloji uyardı: Artvin ve Rize'de kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, bugün Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

MGM verilerine göre; Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Doğu Karadeniz ve Düzce, Bolu, Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları ise Ankara'da en yüksek 27, en düşük 15; İstanbul'da en yüksek 26, en düşük 19; İzmir'de en yüksek 29, en düşük 20 derece olacak.

MGM, kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi elverişsiz koşullara karşı vatandaşları uyardı.