Kültür-Sanat

Merve Polat’lı “Yan Rol” seyirciyle buluşmaya devam ediyor

Merve Polat'ın tek kişilik oyunu olan "Yan Rol" sahnelerde seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Oyun, Kasım ayında İstanbul'un çeşitli sahnelerde yer alırken, Aralık ayında oyun ikinci kez Ankara'lı seyirciyle buluşacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Tiyatro Mitos’un yapımını üstlendiği ve Merve Polat’ın tek kişilik performansı olarak öne çıkan “Yan Rol” oyunu, sahnelerde seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Eylül ve Ekim ayında İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun birçok yerine turneye giden oyun; 13 Kasım’da Maltepe Belediyesi Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, 18 Kasım’da İBB İdirs Güllüce Kültür Merkezi’nde, 22 Kasım’da İstanbul Şişli Tiyatrosu’nda ve 25 Kasım’da saat 21.00’da House Of Performance İstanbul Alt Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

Ankara’ya ikinci kez geliyor

Ekim ayında ilk kez Ankara’da sahneye çıkan Merve Polat, bir kez daha Ankaralı seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Ankaralı seyirciden tam not alan Polat, “Yan Rol” ile Turuncu Sanat Organizasyon ile 20 Aralık’ta Ankara Sanat Tiyatrosu Bilkent Sahnesi’nde seyircisiyle bir araya gelecek.

“Yan Rol” oyunu, 2023 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde "Tek Kişilik Prodüksiyon" ödülüne layık görülmüştü. Ayrıca 2022 – 2023 Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Merve Polat’a "Yılın Kadın Komedi Oyuncusu" ödülü de verilmişti.

“Ben bu sefer onun hikâyesindeki yan rol olmayacağım!”

Yönetmenliğini Şenol Önder’in üstlendiği “Yan Rol” oyununu, Deniz Madanoğlu kaleme aldı. Yan Rol; bir kadının yaptığı meslekle, en yakın arkadaşlarıyla ve ailesiyle yüzleşme hikâyesini anlatıyor.

Her zaman arkadaş kontenjanında görülen, kendi hayatında bile esas kızın arkadaşı olarak konumlanan bir kadın oyuncu karşımıza gelir ve hikâyesini bizimle paylaşmaya başlar.
Alamadığı roller, en yakın arkadaşıyla, babasıyla, annesiyle olan ilişkisi ve toplum baskısı artık susamayacağı kadar ağır gelmeye başlar. Kendi hayatında başrol hissedememesi üzerinden çıktığı bu sorgulamada, hayatın içindeki iktidar ilişkilerine de göz atmayı unutmayacaktır. “O kendi hikâyesinin kahramanı ve ben bu sefer onun hikâyesindeki yan rol olmayacağım!”