Kültür-Sanat

Medya Sanat Galerisi Yılbaşı Karma Sergisiyle 62 ressamı ağırlıyor

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yılbaşı Karma Sergisi” Medya Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılış kokteyliyle sanatseverlere “Merhaba” dedi. Galerinin her sene yılbaşı için geleneksel olarak düzenlediği sergi, bu yıl 62 ressamı ağırlıyor. Sanatçıların farklı teknik ve hikayelerle işlediği toplam 248 eser, 13 Ocak Cumartesi gününe kadar Medya Sanat Galerisi’nin duvarlarını süsleyecek.

Abone Ol

CEMRE POLAT/ANKARA- “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yılbaşı Karma Sergisi” Medya Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılış kokteyliyle sanatseverlerle buluştu. Her sene yılbaşı için geleneksel olarak düzenlenen sergide bu yıl 62 sanatçı bir araya gelerek hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hem de yılbaşını kutladı. 
Manzara resimlerinden portre çalışmalarına, soyut figürlerden doğa resimlerine kadar farklı teknik ve hikayelerle işlenen toplam 248 eserin izleyici karşısına çıktığı serginin açılış gününde sanatçılarla buluştuk, resimlerinin hikayelerini konuştuk.
DİKİLİ’NİN KÖPEKLERİ
Her sanatçının aynı boyutlarda 4 eser ile katıldığı organizasyonda resimlerinde “dostluk”, “umut”, “doğa” ve bu kavramların tümünü barındıran “köpekleri” yansıtan Nilgün Altan, bu kez “Dikili’nin köpekleri”ni anlattı. Ressam, “Ayşegül Hanım (Medya Sanat Galerisi İşletmecisi) resimlerime köpekli olmalarından kaynaklı ayrı bir sevgi duyuyor. Yine benim ‘sevgi köprüm’ köpeklere olan düşkünlüğümden kaynaklı böyle bir çalışma yaptım, yazlarımı geçirdiğim Dikili’nin köpeklerini anlattım. 
Dikili’nin köpekleri çok enteresandır. Günbatımına yakın insanlar denizden çıktıktan sonra köpekler sahile iner, denize girerler. Bunu Türkiye’nin hiçbir yerinde göremezsiniz. Kimi suyun içinde oturur, kimi oynar, denizin tadını çıkarırlar. Böyle bir alışkanlıkları var. Onların davranışlarını bildiğim için bu kez kompozisyonlarımda Dikili’nin köpeklerini kullandım” sözlerini aktardı.
Cumhuriyetin 100’üncü yılı için çeşitli sanatsal faaliyetler yürüttüklerini söyleyen sanatçı, “Aynı coşkunun her yıl devam etmesini umuyorum” diyerek yeni yıl dileklerini de aktardı. Altan, “Bu sene Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve yılbaşı için peş peşe sergiler açılmaya devam ediyor. Pandeminin ardından sanatçılar olarak buna büyük bir açlık duyduğumuzu düşünüyorum. Kendimize yeni geliyoruz. Özellikle bu yıl ‘Ankaralı sanatçılar olarak coştuk’ diyebilirim. 
Medya Sanat Galerisi’nde yıllardır yılbaşı sergilerine katılıyorum, bu sene de onlarla birlikteyim. Bu yıl, yüzüncü yılımız olduğu için hepimizin içine bir umut ve güven verdi. 2023’te sanat adına çok şey yapıldı. Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için konuşacak olursak Ankara sanatı dolu dolu yaşadı. 2024’ün sanat adına daha iyi geçmesini, sanata daha yatkın bir toplumla devam etmesini diliyorum. ‘Sanatla kalın, sanatı sevin’ diyoruz. Çünkü biz seviyoruz” diye konuştu. 
SONBAHAR RENKLERİ
Sergideki resimlerinde sarı yapraklı ağaçlarıyla sonbahar manzarasını yaşatan Lütfiye Yazan ise yüzüncü yıl vesilesiyle böyle büyük bir sergiye dahil olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ressam, “Ağırlıklı olarak doğa çalışıyorum. Doğayı çok seviyorum. Burada Anadolu’dan bir ağaç ve onun yorumlanmasını görüyorsunuz. Sergide ağaçlar ve altında soyutlamalar olan 4 resmim var. Suluboya sanatçısıyım, tuval üzerine çalıştığım vakitte akrilik çalışmayı tercih ediyorum. Renklerimde genelde grinin tonlarını kullanmayı çok seviyorum. Yüzüncü yıl nedeniyle böyle bir sergi yaptık bunun için mutluyuz” dedi. 
RESİM İÇİNDE RESİM
Doğa ve ağaçları çeşitli soyutlamalarla resmeden Derya Saatçıoğlu da çalışmalarını “Genellikle tuval üzerine akrilik boya kullanıyorum. Yaz aylarında bol bol suluboya yapıyorum. Bu nedenle bazen suluboya bazen akrilik sergileri açıyorum. Son sergimi ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Vişnelik’te yapmıştık. Burada doğayı anlatmaya çalıştım. Denizler, ağaçlar, bulutlar var ama klasik bir manzara resmi değil, resim içinde resim olan tablolar” diye anlattı.
SU ALTINDAN MANZARALAR
Bir diğer sergi ressamı Serap Selçuk Atabaş ise dalgıçlık yaparak su altında çektiği fotoğrafları resmediyor. Ressam, eserlerinden “2008’den beri tüm dünyada su altına dalıyorum, dalgıçlık yapıyorum. Su altı fotoğrafları çekiyorum, gittiğim her yerden çektiğim fotoğraflarla resim yapıyorum” diye bahsediyor.
Ressamlar Asena Kadıoğlu, Asiye Aytan, Ayla Aksoyoğlu, Aynur Ocak Gündoğan, Ayşe Arkün, Ayşe Sezer, Ayşegül Bora, Ayşen Can, Billur Cankurt Varlı, Birsen Küpeli, Cenk Sezer, Cevriye Özgezer, Deniz Akıncı, Derya Saatçıoğlu, Ekin Yüksel, Elif Okur Tolun, Ferman Aydın, Funda Açıkgöz, Füsun Gönder, Gülay Baran, Gülay Yüksel, Gülseren Sönmez, Gülşen Kadıoğlu, Gültekin Serbest, Güzin Arısoy, Hamdi Eser, Hatice Soysal, Hüseyin Şahbudak, İbdahim Gündem, İbrahim Kuzey, İmren Erşen, Lütfiye Yazan, Mehmet Belge, Melahat Şener, Meriç Altıntaş, Mert Yüksel, Muhteber Demirtaş, Müge Çevikoğlu, Müjgan Özkaya Yılmaz, Neriman Güler, Neşe Üçer, Nilgün Altan, Nur Gökbulut, Nurdan Koç, Nurettin Şahin, Nurtaç Özler, Olga Grafova Dilek, Orhan Gazi Binboğa, Orhan Zafer, Önder Aydın, Özge Gökbulut Özdemir, Özlem Kaçmaz, Rabia Çalışkan, Sema Atalay, Sema Efe, Serap Selçuk Atabaş Serdar Öztürk, Suna Özkalan, Şaylan Özyılmaz, Şenay Sönmez, Tülay Bayraktar ve Yusuf Demirtaş’ın eserlerinden oluşan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yılbaşı Karma Sergisi”, 13 Ocak Cumartesi gününe kadar Medya Sanat Galerisi’nde görülebilecek.