Politika

Meclis'te kapalı oturum sona erdi

TBMM'de İsrail'in saldırıları ve bu gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını değerlendirmek üzere 4 saat 50 dakika süren kapalı bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerini bölgedeki çatışmalar ve Türkiye’nin aldığı tedbirler konusunda bilgilendirdi.

Abone Ol

TBMM Genel Kurulu, Numan Kurtulmuş başkanlığında İsrail'in bölgeye yönelik saldırıları ve bu gelişmelerin Türkiye'ye etkileri üzerine kapalı bir oturum gerçekleştirdi. Kurtulmuş, oturumun kapalı yapılmasına ilişkin önergeyi oylamaya sundu. Önergenin kabul edilmesinin ardından Kurtulmuş, Genel Kurul Salonu'nda bulunabilecek üyeler dışında salonun boşaltılmasını istedi. Daha sonra kapalı oturuma geçildi.

Kapalı oturumda, TBMM İçtüzüğü’nün 59. maddesi doğrultusunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in Gazze’ye, Lübnan’a ve Suriye’ye yönelik saldırıları, çatışmaların bölgeye yayılması, Türkiye’nin aldığı tedbirler ve bölgedeki savaş riski konusunda bilgilendirme yaptı. 

Oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan katıldı.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim'de TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada, ”İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” sözleri üzerine CHP, TBMM’nin bilgilendirilmesini talep etmişti.