Eğitim

MEB duyurdu: Mülakat sonuçları 22:00'de açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının saat 22:00'de açıklanacağını duyurdu.

Abone Ol

 Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına dair açıklama yaptı.

Sözlü sınav sürecinin 2 Temmuz'da başlayıp 10 Ağustos'ta sona erdiği hatırlatılan açıklamada, "Ancak ilgili yönetmelikte yapılan değişikliğin iptali için idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli davalar açılmıştır. Açılan davalara ilişkin yargı organlarının verecekleri kararlar, adayların atamaya esas puanlarını doğrudan etkileyebileceği için herhangi bir mağduriyete mahal vermemek adına bakanlığımız, sözlü sınav sonuçlarını açıklamayı bekletme kararı almıştır" denildi.

Davaya konu olan değişikliğin sözlü sınav puanın etkisinin yüzde 100'den yüzde 50'ye düşürülmesi olduğu belirtilen açıklamada, "Bilindiği üzere ilgili idari düzenlemeler öncesinde atamalar, doğrudan sözlü sınav puanları esas alınarak yapılmaktaydı. Yönetmelikte yapılan değişiklikle adayın mesleki bilgisini ölçmek, mesleğe uygunluğunu, kültürel birikimini, iletişim becerisini, özgüvenini ve temsil yeteneğini değerlendirmek amacıyla yapılan sözlü sınavlarda elde edilen puanın etkisi, %100'den %50'ye düşürülmüştür. Ancak bu hükmün iptaline ilişkin olarak sendikalarca ve şahıslarca yürütmeyi durdurma talepli davalar açılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Puanlar e-Devlet üzerinden saat 22.00 itibarıyla öğrenilebilecek

Davalarda yürütmeyi durdurma taleplerinin reddedildiği ve kararların bakanlığa ulaştığı kaydedilen açıklamada, "Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde adayların bir an önce maarif ailemize katılarak öğrencilerimizle buluşmalarını sağlamak gayesiyle Danıştay'ın esasa ilişkin kararı beklenmeden sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanının %50'si ile sözlü sınav puanının %50'si alınarak elde edilen sözlü sınav başarı puanlarını, bireysel şifreleriyle e-Devlet üzerinden bugün saat 22.00 itibarıyla öğrenebileceklerdir" denildi.

1 Kasım'a kadar itiraz edilebilecek

Sözlü sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında bulundukları il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak yapabilecek. İtirazlar, sözlü sınav komisyonlarınca değerlendirilerek 11 Kasım'da karara bağlanacak. Değerlendirme sonuçları ise ilgililere sözlü sınavın yapıldığı il milli eğitim müdürlüğü tarafından yazılı olarak bildirilecek.