Türk Eğitim Vakfı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Halkının ortaklaşa üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağladığı “Okutan Ankara” projesinin 2. yılı vdolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Kokteyl ile başlayan resepsiyon iki bursiyer öğrencinin vermiş olduğu çello konseri ile devam etti. Son olarak TEV gönüllüsü ressamların bağışladığı resimler müzayede ile katılımcılara satıldı. TEV satıştan elde ettiği bütçeyi öğrencilere burs vermek amacıyla kullanacak.

TEV Başkanı Prof Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Ankara Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Yasemin Türkoğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar resepsiyonda konuşma yaptı.

"Gayemiz daha fazla öğrenciye ulaşarak gençlerimizin yoluna ışık tutmak"

"Kadın öğretmenlere giyim dersi cinsiyet eşitliğine darbedir" "Kadın öğretmenlere giyim dersi cinsiyet eşitliğine darbedir"

Resepsiyona katılamayacağını belirten ve bir video ile katılımcılara seslenen ABB Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

"İş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz ve bu yıl ikinci yılını kutladığımız Okutan Ankara projemizle Ankara'mızda eğitim gören üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyoruz. Bu projemizle gençlerimizin eğitim süreçlerinde karşılaştıkları maddi zorlukları hafifletmeyi ve daha iyi bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Değerli Ankara halkının destekleriyle Okutan Ankara projemizin ilk yılında birçok üniversite öğrencimize burs imkanı sağladık. Gayemiz daha fazla öğrenciye ulaşarak gençlerimizin yoluna ışık tutmak. Aranızda bulunamayacağımı üzülerek belirtiyor. Bu geceyi sizlere emanet ediyorum." 

"Belediyeler okullardan elini çekseler pislik içerisinde kalacak"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da şunları kaydetti:

"Türkiye'de her şeyin bozulduğu gibi maalesef eğitimde içler acısı... Belediye başkanları olarak her gün dinliyoruz. Sokaktaki vatandaşı dinliyoruz, öğretmenleri dinliyoruz, üniversite hocalarını dinliyoruz. Her gün geriye giden bir eğitim sistemi, üretmeyen bir eğitim sistemi... Ne için okuduğunu bilmeyen bir öğrenci, okulu bitirdiğinde nereye yerleşeceğini bilmeyen bir öğrenci ve maalesef aynı şartlarda okutmadığınız çocukları, aynı imkanlarla okutmadığınız çocukları aynı bir imtihanla değerlendirerek üniversiteye alıyorsunuz. Bu adaletli de değil, insani de değil. Bu sene 500 binin üzerinde çocuğumuz maalesef yurt bulamadığı için, ailesinin bir ev tutamadığı veya bir yurda para yatıramadığı için okula kaydını yaptıramamış bir durumdayız. Bu resmi devletin rakamları.

Böyle bir dönemde devlet okulları ikinci sınıf bir okul haline gelmiş. Belediyeler okullardan elini çekseler pislik içerisinde kalacak. Türkiye, eğitim sistemini düzeltmediği müddetçe diğer sorunlarını çözemez."

Editör: Nur Yıldız