Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı yerel seçimde 'iş birliği' teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda reddedildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı" dedi. 

Öte yandan, bu gelişme üzerine bir açıklama da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.  Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Yavaş, “Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Sinan Ateş davası | Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek Sinan Ateş davası | Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde ittifak değil işbirliği yapalım" teklifini reddetmişti. Oylamada ise 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye de evet oyu kullanmıştı. 

Editör: Esin Özdemir