Güncel

Mamak Belediyesi'nden 'sokak hayvanları toplanıyor' iddialarına yanıt

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından, sokak hayvanları için kısırlaştırma kampanyası başlatan Mamak Belediyesi’nden, çeşitli platformlarda yayılan“Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Topluyor” iddiaları için vatandaşların yalnızca resmi kaynaklar ve belediyenin resmi sosyal medya hesaplarına itibar etmeleri istendi.

Abone Ol

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından, patili dostların yaşatılması adına kısırlaştırma kampanyası başlatan Mamak Belediyesi’nden, dün akşam saatlerinde sosyal medyada ve çeşitli platformlarda yayılan“Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Topluyor” iddialarına yanıt geldi.

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada iddiaların aksine asılsız haberlerin halk arasında panik ve yanlış anlaşılmalara neden olduğu belirtilerek, sokak hayvanlarının korunması ve refahı için çalışmalara aralıksız devam edildiği açıklamasında bulunuldu.

Resmi kaynaklara itibar edilmesi istendi

Dün akşam saatlerinde Kartaltepe Parkı’ndaki Sokak hayvanlarının toplanıldığı yönündeki asılsız haberlere ilişkin Mamak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, iddiaların gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklama yaptı ve vatandaşların yalnızca resmi kaynaklar ve belediyenin resmi sosyal medya hesaplarına itibar etmelerini istedi. Mamak Belediyesi Veteriner Hizmetleri’nin açıklaması şöyle:

"Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda yayılan “Mamak Belediyesi Sokak Hayvanlarını Topluyor” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemiz olarak bu asılsız haberlerin halk arasında panik ve yanlış anlaşılmalara neden olduğunu üzüntüyle gözlemliyoruz.

Mamak Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının korunması ve refahı için yürüttüğümüz çalışmalara kesintisiz devam ediyoruz. Bu tür yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek adına, vatandaşlarımızı yalnızca resmi kaynaklardan ve belediyemizin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara itibar etmeye davet ediyoruz.

Kartaltepe Parkı’ndaki sokak hayvanlarıyla ilgili daha fazla bilgi almak ya da belediyemize destek vermek isteyen vatandaşlarımızın, doğrudan belediyemizle iletişime geçmeleri önemle rica olunur. Yanlış bilgilendirmelerle mücadele etmeye ve doğru bilgilendirme yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."