Kültür-Sanat

"Mahallemde Çocuk Tiyatrosu" var

Tiyatro ile tanışmamış çocukların da tiyatro oyunu seyretmeleri için, Kadıköy'ün mahalle aralarında sahnelenen oyunlar ücret ödenmeden seyredilecek.

Abone Ol

Atila Güvenç

Çocuklar tiyatroyla tanışsın ve daha çok çocuk tiyatro izleyebilsin denilen bir kültür etkinliği ile tiyatro oyunları 16 Ağustos akşamından başlamak üzere 1 Eylül akşamına kadar Kadıköy'ün mahalle aralarına götürülüyor. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Mahallemde Çocuk Tiyatrosu" bu yıl dördüncü yaşına girerken kimi çocukların da ilk kez tiyatro ile tanışması sağlanmış olacak.

Tiyatro oyunları, Kadıköy’ün 3 ayrı mahallesinde belediyenin kuracağı sahnelerle ücret ödemeden seyredilecek. Ana babaları ile birlikte 2 yaş ve üzeri çocuklar için seçilen farklı oyunlar, 3 hafta boyunca her cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 20.00’de çocuklara tiyatro izlemenin keyfini doyasıya yaşatacak.

Yaz boyu kültür ve sanat etkinliklerini çocuklara da yönelik gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi'nin "Her çocuğun da tiyatroyla tanışması hakkıdır" düşüncesinin sonucunda ortaya çıkan etkinlik Prof. Dr.Kriton Curi Parkı Açık Hava Sahnesi, Alan Kadıköy Amfi Sahne ve Fikirtepe Şehit Er Çağlar Mengü Parkı'nda oynanacak 9 ayrı  oyun ile tamamlanacak.

Oyun Alanı oyuncularının sahnelediği 2+ yaş üzeri Pinokyo adlı oyunla "Mahallemde Çocuk Tiyatrosu" gösterimleri, Prof. Dr. Kriton Curi Parkı Açıkhava Sahnesi’nde 16 Ağustos 2024 akşamı açılışını yapacak.

Mahallemde çocuk tiyatrosu var denilerek  çocuklar için sahnelecek oyunların gösterim yerleri ve oyunların güncesi ise şöyle;

PROF. DR. KRİTON CURİ PARKI AÇIK HAVA SAHNESİ

16 Ağustos Cuma- Pinokyo +2 Yaş
17 Ağustos Cumartesi- Düşler Diyarında Matematik +4 Yaş
18 Ağustos Pazar- Dünya Büyürken +5 Yaş

ALAN KADIKÖY AMFİ SAHNE

23 Ağustos Cuma- Sessiz Adam ve Sinek + 5 Yaş
24 Ağustos Cumartesi - Evvel Zaman İçinde +3 Yaş
25 Ağustos Pazar- Küçük Kara Balık +3 Yaş

FİKİRTEPE ŞEHİT ER ÇAĞLAR MENGÜ PARKI

30 Ağustos Cuma- Bahar Şenliği +3 Yaş
31 Ağustos Cumartesi- Bir Oyuncak Öyküsü +5 Yaş
01 Eylül Pazar- Koşkoş Hazine Peşinde +3 Yaş