Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3,6, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 34,3 oranında artış gösterdi. Böylece, temmuzda yüzde 38,7 olan KFE söz konusu ayda geriledi. İstanbul’da konut fiyatları yıllık bazda yüzde 27,1 artarken Ankara’da ise yüzde 35,6 yükseldi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu:

TCMB, ağustos ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Buna göre; ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 34,3 oranında yükseldi, reel olarak yüzde 11,6 oranında geriledi. 

KFE, yıllık bazda en çok Ankara’da arttı

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, aynı ayda bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 5,5, 4,3 ve 2 oranlarında yükseliş gözlendi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 27,1, 35,6 ve 32,4 oranlarında artış gösterdi. 

Editör: Esin Özdemir