Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Lütfü Savaş açıklaması: Bu kadar yıpratılması doğru değil

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de yerel seçim kapsamında aday belirleme sürecinin sağlıklı yapılmadığını belirterek Lütfü Savaş'ın bu süreçte çok yıpratıldığını söyledi.

Abone Ol

Haber Merkezi - TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e değerlendirmelerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik davetlerin olduğunu ancak mitinglere katılmanın doğru olmayacağını söyleyerek yerel seçimlerin hemen ertesi günü olan 1 Nisan'ı işaret etti. 

Aday belirlemede fikrinin alınmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Şöyle bizim partinin geleneğinde görüş sorulmazsa partinin eski genel başkanları görüş beyan etmezler. Yani ben de aynı geleneği sürdürüyorum. Eğer bir görüş sorulsaydı düşüncelerimi ifade ederdim. O sorulmadığı zaman tabii doğal olarak biz partinin iradesine saygı gösteririz yani" dedi.

Aday belirleme süreciyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Şöyle aday belirleme sürecini daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil. Doğru değil yani. Aday belirlediyseniz arkasında duracaksınız" ifadelerini kullandı.