Politika

Kılıçdaroğlu: İyi Parti'nin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız

Abone Ol
Haber Merkezi - Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle: "7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Türkiye'yi bu ayıptan kurtaracak olan siyasal iktidar ama bunu yapmıyor. Birleşmiş Milletlerin 2023 raporu var. O raporda 2 milyona yakın çocuk yetersiz beslenme sebebiyle bodurluk sorunu yaşıyor. Saray bunu biliyor mu acaba? Çocukları okula aç gönderen annelerin dramını bunlar görüyorlar mı? Özellikle son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığı milli olma vasfını yitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini çağdaşlıktan çıkararak ideolojik bir çatışma alanına döndürdü. Liyakatsizliği kurumsallaştırdılar. Öğretmenler zorda, çocuklar yeterince beslenemiyor. Tasarruf diye çocukların boğazından kesiyorlar. Özgür Özel'in adaylığı: CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın adaylığını açıklamasının beklendiği sorulan Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel arkadaşlar. Burası CHP'dir, diğer partiler gibi değildir. CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır" yanıtını verdi. "Bütün kurultaylarımızda, benden önceki kurultaylar da dahil çok sayıda genel başkan adayı çıkmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demokratik yollarla adaylıklarını ilan ettiler. Adaylıklarını ilan etmeleri için biz genel merkezimizde gerekli yerleri tahsis ederiz. Her türlü ikramı sağlarız, bunlar çıkarlar adaylıklarını ilan ederler. Özgür Bey yarın adaylığını ilan edecek. Bir başka arkadaşımız İstanbul'dan mektup yazmış 'genel merkezde adaylığımı ilan edebilir miyim' diye. Hemen yanıt verdik genel merkezde adaylığınızı ilan edebilirsiniz diye. CHP demek demokrasi demektir."

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in genel başkanlık yarışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağı öğrenilmişti. Gazeteci Fatih Altaylı ve Özlem Gürses sosyal medya hesabından CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin öncüsü olan Öymen’in aday olacağını duyurmuştu. İYİ Parti'nin açıklaması: Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını çıkarmaları hakkında ise; "İYİ Parti'nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin olarak bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti."değerlendirmesinde bulundu