Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar temsilcileri son dönemde sıklıkla Türkiye'nin anayasa ihtiyacından söz ediyor.

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, halkta anayasa beklentisi ve talebi olmadığını belirtti. 

Tayyar, kamuoyu yoklamalarında halkın önemli sorunlarının hayat pahalılığı olduğunu vurgulayarak "Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor" dedi.

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

"Kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramasında öne çıkan 4 sorun var:

1-Hayat Pahalılığı.

2-İşsizlik.

3-Sığınmacılar.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü

4-Ehliyet/Liyakat.

Yeni Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor. Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik.

Elbette, sade, anlaşılır, kısa, öz, demokratik bir Anayasa arzumuzdur. Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum.

Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur. Önce, toplumun gündemi…"

Editör: Nur Yıldız