İletişim Başkanlığı'nın resmi hesabından yapılan paylaşımda, İzmir'de devam eden yangınlara havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi. Açklamada şu ifadeler yer aldı: 

“İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.”

"Havadan söndürme yeterli değil"

Cemil Tugay CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Tugay, havadan söndürmenin yeterli olmadığını ve hiçbir helikopterin gece saatlerinde çalışmadığını belirtti.

Tugay, "Yer yer alevlenerek yangın devam ediyor, tamamen sönmedi. Bir binanın çatısı dışında binalarda herhangi bir durum yok ama tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu anda her şey kontrol altında. Onlarca aracımız burada. Rüzgar artarsa, orman yangını tekrar harlanırsa ve yerleşim yerlerini tehdit ederse onu değerlendiriyoruz, bu ihtimal var. 

700'den fazla personelimiz var burada, gönüllü gelen arkadaşlarımız var. Nerdeyse bütün belediye burada. İtfaiyeler ormanının içine giremiyor, sorun bu. Erişebildiği alana kadar su sıkabiliyor. Diğer alanlarda ise Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçları var. Ya da havadan söndürüyorlar ama havadan söndürme yeterli olmadı.

Bugün gördüğümüz havadan söndürmenin yeterli olmadığı... Bu riskin olacağını anlattık ama ikna edemedik. Yeterli havadan söndürme yapılmadı. Şu an hiçbir helikopter çalışmıyor. Bizim itfaiyemiz dışında çalışma yok. Gün içerisinde birkaç hava aracı vardı" dedi.

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e sağanak yağış uyarısı

Bakan Yumaklı İzmir'e gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

İmamoğlu: İBB itfaiyemiz İzmir'e yola çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu X hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ediyoruz. Çanakkale’deki yangının söndürülmesinde görev alan İBB İtfaiyemiz şimdi İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Geçmiş olsun İzmir" ifadelerini kullandı.

Editör: Erva Gün