İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor

"Milli Güvenlik kurulu tarafından tehdit olarak tanımlanması gerekmektedir"

Kayseri'de bir Suriyelinin küçük bir çocuğa istismarı sonrası başlayan ve diğer illere yayılan olaylara değinen İYİ Parti lideri, Erdoğan'ın 'Sorumlusu muhalefettir' çıkışına tepki gösteren Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Kaçakları kim doldurduysa, sınırlarda açık kapı siyasetini kim yürüttüyse, savaş koşulları sona ermesine rağmen kaçakları kalıcı hale getirmek için kim teşvik edici işler yaptıysa bu yangının sorumlusu odur. Hiç vakit kaybetmeden, bu demografik yıkım girişiminin Milli Güvenlik kurulu tarafından birinci derecede tehdit olarak tanımlanması gerekmektedir. Bu tehdit tanımlamasına uygun şekilde adımlar atılması, topyekün demografik saldırının bertaraf edilebilmesi adına, her türlü diplomatik, idari ve güvenlik tedbirlerinin bir bütün halinde ve kapsamlı şekilde planlanması gerekmektedir."

Dervişoğlu'ndan 'milli mutabakat' çağrısı

"Zoraki misafirliğin sonuna gelinmiştir" diyen İYİ Parti lideri, siyasi partilere de 6 maddelik bir 'milli mutabakat' çağrısı yaparak şunları söyledi;

"Sorun sadece Türkiye için değil, dış dünyayı da ilgilendirmektedir. Bu sebeple, oluşturulacak bağımsız kurulun bir ayağı AB, Suriye hükümeti ve BM nezdinde görüşmeler yürütebilecek bir diplomasi grubundan oluşturulmalıdır. İYİ Parti olarak önerdiğimiz ve bu gecikmeden hayata geçirilmesi gereken adımlarla tüm siyasi partileri bir milli mutabakata davet ediyorum."

"İHA’ları orman yangınlarında kullanmak için daha kaç yangın bekleyeceğiz?"

Ülke genelindeki yangınlarla alakalı konuşan Dervişoğlu şunları kaydetti,

"Bu tür yangınların, havadan müdahale olmadan söndürülemeyeceğini her yıl acı şekilde öğrenip, bir yıl sonra unutan bir iktidarla, daha ne kadar ormanımızı kaybedeceğimizin hesabını bilemiyoruz. Birçok alanda gördüğümüz İHA’ları, orman yangınlarında etkin bir şekilde kullanmak için daha kaç yangın bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın ve bakanların emrine, sayısı belirsiz özel jetler, filolar amade ederken, yıllardır yeterli sayıda yangın söndürme uçakları tedarik etmemelerini vergimatik Mehmet’in tasarruf tedbirleriyle mi açıklıyorlar? Bilmiyoruz."

"2 Temmuz 1993 yılından beri sönmeyen bir yangın var" diyen Dervişoğlu, Madımak katliamında hayatını kaybedenleri andı.

Editör: Nur Yıldız