Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi Lübnan'da telsiz patlamaları | Ölü sayısı yükseldi

Haber Merkezi- İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, bakanlıkta düzenlenen basın açıklamasında, İtalyan donanmasına ait bir hastane gemisinin, Gazze'deki yaralılara yardım için bugün bölgeye hareket edeceğini kaydetti.

Bünyesinde hastane ve ameliyathaneler olan Vulcano gemisinin  Civitavecchia Limanı'ndan bölgeye gitmek üzere hareket edeceğini belirten Crosetto, "İtalya, Filistin halkına yardım etmek için üzerine düşeni yapmaya devam ediyor ve her gün yapmaya devam edecek" dedi.

Gemiyi savaştan etkilenen bölgelerin yakınına göndermek istediklerini ekleyen Crosetto, "Çünkü İtalya'nın ne düşündüğüne ve Filistin halkına karşı nasıl hareket etme niyetinde olduğuna dair net sinyaller vermek istiyoruz" diye belirtti.  

Bununla birlikte, Savunma Bakanı Vulcano gemisinde toplam 170 personel bulunacağı ve bunların 30'unun acil sağlık durumlarına müdahalede uzman kişiler olduğu bilgisini paylaştı.

Crosetto, bölgeye hastane gemisi konuşlandırmanın Filistinliler ve İsrailliler tarafından memnuniyetle karşılanacağına inandığını kaydetti.

İtalya, önceki haftalarda da Gazze'ye Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır Kızılayı aracılığıyla ulaştırılmak üzere iki C130 nakliye uçağı ile insani yardım göndermişti.

Editör: Esin Özdemir