Deniz Ali Tatar

Ankara'da bulunan İtalya Büyükelçiliği, 'İtalyan Tasarım Günü' kapsamında özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Şehir ve Bölge Planlama ile Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sunum ve posterler, davetlilerin karşısına çıktı. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sunumlarını, İtalyan tasarım ve konseptlerinden esinlenerek hazırladıkları belirtildi.

Italyan Tasarım Günü (1)

Etkinliğin açılışını ise, İtalyan Tasarım Elçisi ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Prof. Dr. Bahar Gedikli Bilgin yaptı. Ardından sözü alan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, talyan Tasarım Günleri'nin bu yıl sekizinci kez düzenlendiğini söyledi. Marrapodi, "İtalyan tasarımı dünya çapında yüksek standarttaki kalitesi ve tartışılmaz şıklığıyla tanınmaktadır. Bu gelenek, İtalyan zanaatkarların, tasarımcıların ve mimarların tamamıyla özgün bir şey yaratabilmek için tarihle yeniliği harmanlama yeteneğinden geliyor. İtalyan Tasarım Günü için bu yıl seçilen tema, 'Üretim Değeri: Kapsayıcılık, Yenilik ve Sürdürülebilirlik' oldu" diye anlattı.

Italyan Tasarım Günü (5)

Çukur ekibi “Halef” dizisi için yeniden bir arada Çukur ekibi “Halef” dizisi için yeniden bir arada

Marrapodi ayrıca sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerek, bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla 2 yıl önce oluşturulan "SUSTAN-IT" sergisinin üçüncü edisyonununu da İtalyan Tasarım Günü kapsamında sunduklarını ekledi. Ardından Marrapodi öğrencileri, İtalyan tasarımından esinlenerek hazırladığı sunum ve posterler için tebrik etti. Daha sonra Prof. Dr. Bahar Gedikli Bilgin'in yönlendirmesiyle öğrenciler, hazırladıkları sunumları davetlilerla paylaştılar. Snumların bitiminde İtalya Büyükelçisi  Giorgio Marrapodi, hem öğrencilere hem de Bahar Gedikli Bilgin'e sertifikalarını sundu. Törenin ardından, elçliğin davet bölümünde sunulan yemek davetine geçildi.

Italyan Tasarım Günü (2)

Editör: Deniz Ali Tatar