Ekonomi

İstanbul Hazır Giyim Konferansı sona erdi

- Yaklaşık 1500 ikili iş görüşmesinin yapıldığı etkinlikte, yerli hazır giyim üreticileri global işbirliklerinin temelini attı

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de ve yurt dışında faaliyet gösteren global alım grupları ve e-ticaret siteleri ile yerli üreticileri bir araya getiren 17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı sona erdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinden (TGSD) yapılan açıklamaya göre, hazır giyim sektörünün en büyük buluşması olan 17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı'nın ilk gününde düzenlenen oturumlara Türkiye ve dünyadan sektör temsilcileri katıldı.

İkili iş görüşmelerine ayrılan ikinci gün, Türkiye'de de faaliyet gösteren global alım gruplarının ve e-ticaret sitelerinin temsilcileri ile yerli üreticileri bir araya getirdi. Bu yıl da büyük ilgi gören "B2B Speed Network Görüşmeleri" kapsamında yaklaşık 1500 görüşme yapıldı. Görüşmelere 50'nin üzerinde alım grubu ve e-ticaret sitesi ile üretici firma katıldı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan TGSD Başkanı Ramazan Kaya, bu yıl "Yeniden Tanımla, Hizalan, Şekillendir (Redefine, Realign, Refashion)" temasıyla düzenledikleri konferansla sektöre birlik mesajı verdiklerini bildirdi.

Dünya genelinde yaşanan jeopolitik ve ekonomik gelişmeler nedeniyle sektörün son iki yıldır ciddi zorluklar yaşadığını kaydeden Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu zorlukları aşmanın yolunun sektör olarak hizalanmaktan ve stratejik işbirlikleri yapmaktan geçtiğine inanıyoruz. Konferansımızın ilk gününde de İstanbul'dan dünya hazır giyim sektörüne bu mesajımızı ilettik. İkinci gün düzenlediğimiz ikili iş görüşmelerine gerek global alım grupları ve e-ticaret siteleri gerekse yerli üreticilerimizin gösterdiği ilgi, sektörümüzün bu işbirliğine hazır olduğunu, iki yıldır ihracatımızda yaşadığımız düşüşü ve yaşadığımız diğer zorlukları hep birlikte tersine çevirebileceğimizi gösteriyor. Konferansımızda yapılan iş görüşmelerinin sağlam ve uzun süreli işbirliklerine dönmesini diliyoruz."