Güncel

İsrailli yazar Levy: İsrailliler hiçbir şey görmek istemiyor

TRT World Forum'a konuk olan İsrailli yazar Gideon Levy, ülkesinin Gazze politikasını eleştirdi ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Abone Ol

Haber Merkezi - TRT World Forum 2023'e katılmak için İstanbul'a gelen İsrailli gazeteci ve yazar Gideon Levy, Gazze'de İsrail'in sivilleri hedef alması hakkında açıklamalarda bulundu. "Bir an önce ateşkes olmalı, bazı uluslararası güçler en azından kısa süreliğine Gazze'ye girmeli" diyen Levy, basın kuruluşlarının, Gazze'de yaşananları haberleştirmesiyle ilgili İsrail medyası ile uluslararası medyanın aynı kefeye konmaması gerektiğini vurguladı.

"Bedel ödeyen Gazze halkıdır"

Ülkesindeki medya organlarını uluslararası medyayla kıyaslayan Levy, "Yaşananları sistemli, kasıtlı ve gönüllü şekilde İsrailli izleyiciler ve okuyuculardan saklayan İsrail medyası için aynı şeyi söyleyemem. İsrailliler hiçbir şey görmüyor çünkü görmek istemiyorlar" sözlerini kullandı. 

"Bence bir an önce ateşkes olmalı, bazı uluslararası güçler en azından kısa süreliğine Gazze'ye girmeli" diyen Levy, İsrail hükümetinin Gazze politikasına muhalif tutumlar sergilediği için korumalarla gezmek zorunda olsa da "Kişisel olarak bedel ödemiyorum, bedel ödeyen Gazze halkıdır" dedi.