Güncel

İsrail'de muhalefet lideri Lapid: Netanyahu halkın ve dünyanın güvenini kaybetti

İsrail'de Yesh Atid Partisi Genel Başkanı Yair Lapid Başbakan Netanyahu'nun Gazze politikalarından dolayı halkın ve dünya kamuoyunun güvenini kaybettiğini söyleyerek erken seçimi işaret etti.

Abone Ol

İsrail'de muhalefette yer alan Yesh Atid Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun halkın tepkisi ve dünya kamuoyunda ülkesine olan güveni düşürdüğü için başbakanlığa devam edemeyeceğini belirtti. Lapid, "Halkın güvenini kaybetmiş, dünyanın güvenini kaybetmiş, güvenlik kurumunun güvenini kaybetmiş bir başbakanımız var. Netanyahu mevcut durumda başbakan olmaya devam edemez" dedi.

Son olarak Hamas'la ateşkes ve esir takasını kısıtlı bir şekilde gerçekleştiren Netanyahu, ülke içinde esir ailelerinin protestolarına hedef oluyor.

Lapid, Netanyahu'ya olan güvenin düştüğünü şu sözlerle aktardı. "Halkın güvenini kaybetmiş, dünyanın güvenini kaybetmiş, güvenlik kurumunun güvenini kaybetmiş bir başbakanımız var. Netanyahu mevcut durumda başbakan olmaya devam edemez" dedi. "Savaş sırasında seçimler yapılabilir" ifadelerini kullanan Lapid'in, söz konusu açıklaması ise seçim çağrısı olarak değerlendirildi.