Güncel

İsrail ile ticaret yaptığı iddia edilen Saadet partili görevden alındı

İsrail ile ticari ilişkileri olan bir şirketin ortağı olduğu iddia edilen Saadet Partisi Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin görevden alındı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Saadet Partisi Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin'in sahibi olduğu şirketin İsrail ordusuna domates sattığı ileri sürüldü. Şahin'in söz konusu şirkete 2020 yılında ortak olduğu iddiaları üzerine Saadet Partisi harekete geçti.

Saadet Partisi, Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin'i görevden aldı. Partiden yapılan açıklamada, "Görülen lüzum üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin ilçe Başkanlığı görevinden alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

"İyi niyetle bağdaşmaz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Domates ihraç ediyormuş Erdemli'deki bir arkadaş. Bizim parti üyesi. Hemen arkadaşlar görevden aldı. İyi niyetle bağdaşmaz ki. Savaş olduğu takdirde sizin insanlarınızı öldürmeye kalksalar bu giden malzemelerle, 'Siz bu apayrı bir iş. Ticaretle savaşı niye karıştırıyorsunuz?' diyebilir misiniz? Bizim insanımız, bizim canımız kıymetliyse orada öldürülen insanların canı da bizim için o kadar kıymetli."