Güncel

İsrail, Gazze'ye destek veren Greta Thunberg'in ismini tüm ders kitaplarından çıkarıyor

İsrail Eğitim Bakanlığı, iklim aktivisti Greta Thunberg'in Gazze'ye destek vermesi nedeniyle, Thunberg'in isminin bütün ders kitaplarından çıkarılmasına karar verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi-  İklim aktivisti Greta Thunberg, geçtiğimiz haftasonu, üzerinde "Gazze'yle birlikteyim" yazan bir dövizi tuttuğu fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşmıştı. İsrail Eğitim Bakanlığı, Filistin'e destek açıklaması yapan Thunberg'in isminin bütün ders kitaplarından çıkarılmasına karar verdi.

İsrail Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hamas, aralarında kadınların, çocukların ve yaşlıların da olduğu 1400 masum İsrailliyi öldüren ve 200'den fazla insanı Gazze'ye kaçıran bir terör örgütüdür. Sergilediği duruş onu (Greta Thunberg) eğitici ve ahlaki bir rol model olmaktan çıkarmıştı. O artık, İsrailli öğrenciler için ilham ve eğitim kaynağı olamaz" ifadeleri kullanıldı.

İklim aktivisti Thunberg ise sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünya sesini yükseltmeli ve Filistinliler için acil ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısı yapmalı" diye kaydetmişti.