Muğla'da 3.9 büyüklüğünde deprem! Muğla'da 3.9 büyüklüğünde deprem!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde düzenlenen, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Her yıl tekrarlanması hedeflenen yarışmaya bu yıl, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kadın Girişimciler Ödülleri de eklendi. Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde düzenlenen törende “Kadın istihdamını en fazla artıran şirketler” ve “Girişimci kadın gücü” ana başlıkları altında ödüller sahibini buldu.  

Kadın girişimciler; kadın istihdamını en çok artıran şirket, en çevre dostu, en çok dijitalleşen, ihracatını en çok artıran kadın girişimci şirketi, ihracatını en hızlı artıran kadın girişimci şirketi ve en hızlı büyüyen kadın girişimci şirketler kategorisinde ödüllerini aldı.   

DG Doğru Geri Kazanım firması “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci Şirket” seçildi

Dönüştüren Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve DG Geri Kazanım CEO’su Nagihan Çakır Yılmaz, En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci Şirket Birincisi Ödülü’nü Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.  

Yılmaz, aldığı ödüle ilişkin şunları kaydetti;

“Bu ödül, benim için yalnızca bir başarı değil, aynı zamanda kadınların girişimcilik ekosisteminde güçlü bir şekilde yer alabileceğinin somut bir kanıtı. DG Doğru Geri Kazanım olarak, çevre dostu ve yenilikçi çözümlerle geleceğe katkı sağlamak için çıktığımız bu yolda, aldığımız bu ödül bize ilham ve motivasyon kaynağı oldu. Dönüştüren Kadınlar Derneği çatısı altında ise kadınların girişimciliğini güçlendirmek, çevresel ve toplumsal farkındalık yaratmak adına yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi doğru bir yolda olduğumuzun en somut göstergesi. Almaktan büyük bir onur duyduğum bu ödülü hayallerine inanan, vazgeçmeyen tüm kadınlara adıyorum. Geleceği daha yaşanabilir kılmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” 

"Hem yeni kaynaklar yaratıyoruz hem de geri dönüşüm için çözümler üretiyoruz"

Bitkisel atık yağ toplayarak ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ve enerji üretimini artırdıklarını ifade eden Yılmaz, israfı önlemek için toplumda farkındalık yaratmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarına da öncülük ettiklerini belirtti. Atık yağların geri kazanımı konusundaki çalışmalarına değinen Yılmaz, şöyle devam etti;

“Bir litre atık yağ, bin ton suyu kirletebiliyor. Biz, atık yağları enerjiye dönüştürerek yalnızca geleceğimizi değil, su kaynaklarımızı da koruma çabası içindeyiz. İnsanların çoğunlukla girmekten kaçındığı atık odalarına girerek hem yeni kaynaklar yaratıyoruz hem de geri dönüşüm için çözümler üretiyoruz. Severek yaptığımız bu işin karşılığını, bugün olduğu gibi güzel sonuçlarla alıyoruz” 

"DG Geri Kazanım olarak sektörü daha ileri taşımayı hedefliyoruz"

Yılmaz, TÜİK verilerine göre, Türkiye’de lisanslı atık bertaraf ve geri kazanım tesislerinin sayısının 2020 yılında 2 bin 752’den 2022 yılında 3 bin 136’ya yükseldiğine dikkati çekerek, “DG Geri Kazanım olarak bu sayıyı artırmayı ve geri dönüşüm sektörünü daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca uluslararası faaliyetlere de yönelerek, geri dönüşüm yoluyla hem ülkemizin kalkınmasına hem de enerji sektörüne katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Bu bilinçle çalışmak, bizlere umut ve güç veriyor” dedi.  

Editör: Nur Yıldız